beste vegetarische kookboekenJe vindt uiteraard meer over vegetarisme en veganisme op Wikipedia, maar het is aan te raden niet enkel de informatie daar te raadplegen. Informatie op Wikipedia is ook maar één bepaalde bron van informatie en kan soms een beetje tendentieus overkomen. Toch kan het een goed startpunt zijn.

Op de website van het Nederlandse Voedingscentrum kan je meer lezen over de vegetarische en veganistische voedingswijze en waarop je dan moet letten.

links vegetarisme en vegetarische kookboeken

Hieronder geven we enkele linken over vegetarisme voor Nederland en Vlaanderen:

Vegetarisme in Nederland

De Nederlandse Vegetariërsbond (NVB), kortweg Vegetariërsbond, opgericht op 30 september 1894, is een organisatie die de belangen van vegetariërs in Nederland behartigt. De NVB wil naar eigen zeggen “iedereen laten proeven van de geheimen van de vegetarische keuken” en “mensen en bedrijven helpen bij hun keuze voor lekker, gezond en bewust vegetarisch eten.” De website van de organisatie is https://www.vegetariers.nl.

Vegetarisme in Vlaanderen

EVA vzw : Ethisch Vegetarisch Alternatief is een Vlaamse sociaal-culturele beweging die mensen informeert over de voordelen van lekker en gezond vegetarisch eten. De missie van de vereniging is het maximaliseren van plantaardige productie en consumptie, ter vervanging van dierlijke, om zo bij te dragen aan een mens-, dier- en milieuvriendelijke samenleving. EVA is in haar 20-jarig bestaan uitgegroeid tot een van de meest bloeiende en snelst groeiende vegetarische organisaties in Europa. De naam van EVA verandert binnenkort in ProVeg.

Meer links voor gezonde kookboeken

Vegan Kookboek beginners (een website over veganisme en vegan koken)

Vegetarische kookboeken (een meer uitgebreide lijst met vegetarische kookboeken dan op deze website)

Moppen?

Lees je graag moppen kijk dan eens hier voor de beste moppen of nog meer grappige moppen voor de beste moppen op het net. Voor raadsels kijk je best op RaadselHeaven en hier voor leuke top 10 lijstjes.