beste vegetarische kookboekenOok dit jaar zijn er weer interessante nieuwe vegetarische kookboeken uitgegeven. We geven hier op een rij de beste vegetarische kookboeken 2024. Voorlopig nog maar 3 nieuwe kookboeken maar deze lijst wordt zo snel mogelijk verder aangevuld. Nog even geduld dus voor meer vegetarische kookboeken uit 2024.

Beste vegetarisch kookboek 2024

  1. We love groente – Janneke Vreugdenhil

    We love groente is een heruitgave van het populaire kookboek van Janneke Vreugdenhil (in 2014 verkozen tot Lekkerste Vegetarische Kookboek)
    We weten allemaal dat groenten goed voor ons zijn. Zo goed dat we er zo veel mogelijk van zouden willen eten. Maar om nou te zeggen dat het makkelijk is om elke dag weer iets nieuws met groente te bedenken? Iets wat binnen niet al te lange tijd op tafel staat en wat iedereen lust? Dit boek helpt je daarbij. In We love groente geeft bestsellerauteur Janneke Vreugdenhil meer dan 120 sprankelende recepten. Van ‘Familiefavorieten’ en ‘Snel iets op tafel’ tot ‘Restjesdag’; van soepen voor elk seizoen tot originele ovenschotels: Jannekes recepten zijn altijd even makkelijk als inspirerend. Dat maakt We love groente tot een onmisbaar kookboek voor iedereen die zijn vegetarische en veganistische repertoire eens flink wil uitbreiden.

    – Meer dan 120 groenterecepten
    – Makkelijk, snel, gezond
    – Van bestsellerauteur Janneke Vreugdenhil, bekend van de Koolhydraatarme bijbel, Solo food en Tapas (met Edwin Winkels)

    >> koop We love groentealle kookboeken van Janneke Vreugdenhil

  2. Veggilaine – Ghislaine Voogd

    Meer dan 60 succesrecepten van een levenslange vegetariër

    Ghislaine Voogd is al haar hele leven vegetariër. Je kunt stellen dat vegetarisch eten haar letterlijk met de paplepel is ingegoten. Tijdens de pandemie besloot ze haar voorliefde voor eten uit verveling op Instagram te delen. Niet wetende dat dit het begin was van haar succesvolle account @veggilaine, waarmee ze inmiddels dagelijks tienduizenden volgers inspireert met heerlijke, makkelijke, vegetarische recepten. Ook op TikTok deelt ze boodschappen- en kooktips over vega(n) koken. In haar voedzame en toegankelijke recepten spelen groenten vaak de hoofdrol. Daarnaast is Ghislaine dol op fermenteren en brood bakken. Dit zie je terug in haar recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van zelfgemaakte fluffy pita’s, homemade crispy chili-olie, paratha met gekruide oesterzwam en doperwtenspread, miso-pecan-bananenbrood of een kimchi focaccia? Veggilaine bevat naast een aantal succesrecepten van haar Instagramaccount ook een heleboel overheerlijke nieuwe recepten. Ghislaine hoopt iedereen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is!

    Ghislaine Voogd (1995) spendeert haar vrije tijd het liefst in de keuken of buiten de deur, op zoek naar de leukste plekken om lekker te eten. Daarnaast wordt ze extreem gelukkig van brood bakken en boodschappen doen, dat laatste vooral in de Aziatische toko. Tijdens de pandemie ontstond het idee om haar recepten via Instagram te gaan delen. Met haar recepten hoopt ze mensen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is! Ghislaine woont samen met haar verloofde Daan en naaktkatten Toet en Umi in Amsterdam.

    >> koop Veggilaine 

  3. De beste groenterecepten van Pascale – Pascale Naessens

    Pascale Naessens staat vooral bekend om haar heerlijke combinaties met veel groenten. Haar authentieke en eenvoudige recepten maken het mogelijk om groenten op een smaakvolle manier te waarderen. Hoewel Pascale geen vegetariër is, geniet ze wel regelmatig van vegetarische of veganistische gerechten, omdat ze bijzonder lekker en kleurrijk zijn, en je heel creatief ermee kunt zijn in de keuken. Bovendien dragen groenten bij aan een energieker en gezonder gevoel.

    In dit boek vind je 65 van haar allerlekkerste vegetarische en veganistische recepten, variërend van kleurrijke salades tot gebakken groenten en geurige ovenschotels. Laat groenten de ster zijn in jouw keuken en profiteer van de voordelen die de groentekeuken te bieden heeft!

    >> koop De beste groenterecepten van Pascale – e-book